05 augusti 2007

Härliga Hälsingland...


I torsdags efter jobbet tog vi vårt pick och pack och hakade på husvagnen och åkte till Hälsingland, till pappas stuga i Kallmyr. Jag, älsklingen, E, O, Y och alla doggsen. Vi fick plats bra i husvagnen trots att vi var fem personer och tre hundar som skulle samsas på liten yta.

Lite kvällsfika i vagnen innan läggdags.

På fredag förmiddag knatade vi upp på ett högt berg, för att titta på den enorma utsikten. Efter en svettig vandring var det läge att vila lite, tycker Tippan.

Vi tog alla en liten pause när vi konstaterat att kära pappsen tagit upp oss på fel berg... Haha!

Men vi fick motion i alla fall även om det var lite svårt att se på utsikten då det växte träd i vägen, fniss! Tippis myser med husse lite.

Lite senare åkte vi till Henriksfors där vi hoppade på stenar, fiskade och badade.

Nova och Micro i vattnet med E.


På lördagen åkte vi upp på ett annat berg så pappa fick lite revansch från gårdagens misstag. Hit kunde man köra med bilen ända upp. Väl nere i byn så besökte vi mc-butiken i Järvsö. Dom hade ganska stor butik men inte så välsorterad som den i Karlstad tex. En kul grej var mjukishundar med Hd halsband, en schäfer och en rottis. Passande va?!

Barnen lekte och verkade nöjda när dom kunde åka nedför istället för att kämpa sig uppför. Man kunde även äta lunch där uppe på berget, men när lunchbuffén kostade 140kr/person så blev jag snål. Det var inte ens något fint ställe. Nä, lunch betalar jag helst inte mer än 70kr för. Annat om man går ut och äter på kvällen, då får det kosta. Så vi åkte ner till Järvsö och intog en god och billigare lunch istället.

Tippis blickar ut över det vackra landskapet. Tänk vad förspänt dom har det i Hälsingland med små sjöar överallt. Var och varannan skulle kunna bo på en sjötomt om dom ville, vilket är min och darlingens dröm. Men det är värre att hitta något här i Dalarna, som inte kostar 4mille och uppåt. Vi får se vad framtiden har att bjuda på.

Tänk, jag provade att fiska och tyckte det var kul dessutom! Jag som har tyckt så illa om det i många år, men nu plötsligt var det kul igen. Här är ett bildbevis.

Vi avslutade vår vistelse i Hälsingland med att bada. Solen lyste från en klarblå himmel och efter att ha packat ihop alla grejor och tagit ner förtältet kändes det skönt med ett bad och lite fika på stranden. Här är Nova och O på en sten mitt ute i plurret.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åååå ser ut som ni haft en riktigt mysig helg!!!!
Ses i kväll! KRAMAR!!!!!

Nutti sa...

Svar Milla:
Ja vi hade myspys! Ska försöka göra flera minisemestrar och ta vara på tillfällena. Ses ikväll, ska bli kul! Kramis

Anonym sa...

Ni ser ut att haft det jättemysigt! Så tråkigt att vi inte kunde stanna :( Hade ju varit så skoj! Kramis!