22 juli 2007

semestern över, jobb imorgon...

Vi är tillbaka på fastlandet igen, efter en semestervecka på härliga Gotland. Vi hade iaf tre härliga dagar med sol, strand och bad. Dom andra dagarna fyllde vi med att tex besöka Visby, Hoburgargubben på den sydligaste udden, och så hann vi med att utforska Lummelundagrottorna, norr om Visby. En sak till som vi "hann" med, var att få fel på hojen... Den rackarns kopplingen brakade helt. Där stod vi på en ö, utan kontakter och med en trasig hoj. Vi åkte med lånad bil till cykel och mc-affären, men dom kunde bara kanske hinna få dit alla delar som behövdes, innan färjan hem gick på lördag morgon. Aah, bråttom! Jag såg en typisk hd-åkare gå ut från affären, och sprang ikapp honom vid hans bil utanför och sa: -Du e hdåkare va?! Han vänder sig om och säger: -Ja hur kan du se det?! Med ett leende på läpparna. Jag förklarade vår situation för honom och han tipsade om en hojklubb vi kunde åka till, och han ritade vägen på vår Gotlandskarta. Väl framme blev vi mottagna och välkomnade och hjälpta, som vilken självklarhet som helst. Det är bra att vara med i klubb och köra hd! *ler* Det visade sig att just den kopplingen vi behövde låg det en på klubben och skulle monteras i vinter, så den kunde vi ta så länge och köra hem på, och sen skicka tillbaka den innan vintern. Tänk vilka människor det finns. Vi blev dessutom ditbjudna att bo närhelst vi ville. Sen var det bara att åka till Ö&B och inhandla lite mera verktyg och sen tillbaka till stugan och börja skruva. Efter en hel del möda och besvär satt den nya kopplingen på plats och vi kunde fortsätta våran semestervecka. Vi bodde tio minuters gångväg från Tofta strand, och ca tio minuter med bil in till Visby, så det var helt perfekt. Kommer bilder sen.

Igår när vi kom hem vid fem kom pojkarna hit. Vi åkte och handlade och gjorde mat och sen kom Micro hem från hundvakten. Allt hade gått bara bra hela veckan, och dom hade haft det rså mysigt. Var bara ut och tittade till Tc, så allt var bra med honom, och han såg så nöjd ut så, efter en vecka med Lena. Efter den såg vi en film, men det blev för mycket för hjärtat, så han somnade i soffan. Jag såg klart filmen, men sen stupade jag också i sängen efter en lång dag.

Imorse gick jag upp och åkte till stallet. Anna kom samtidigt, och vi red ihop på hoppbanan, och skuttade lite. Hade lagt upp cavaletti, lite trångt dessutom, så hästarna skulle få jobba lite extra. Det gick utmärkt till en början, men sen blev Tc trött och tyckte det var en bättre idé att hoppa studs istället, gissa om jag skrattade när han gjorde miniskutt. Tokpållen! Efter det for vi till Mora för att hämta hem Nova från hennes hundvakt. Vi åt där uppe innan vi fortsatte hemåt, och sen svängde vi förbi sommarstugan i Floda där mamsen är, och överraskade henne. Nova och E badade oavbrutet. Härligt i stugan med sjön och bryggan. Nu är vi hemma igen, och imorgon börjar jag jobba. Semestern är alltid för kort, morr! Kram

2 kommentarer:

Anonym sa...

3 dagar med sol var ju itne så tokigt ändå! :) Vilken tur ni hade med hojen - tänk att det finns trevliga och hjälpsamma människor nästan överallt! :)
Kommer du hem på kalas på lördag, eller jobbar du? Vore skoj att ses igen!
När skulle ni upp till stugan? Jag och nicke funderade på att dra upp över 2 dar bara och besöka järvzoo och visa stugan för honom :)
Kramis!

Nutti sa...

Svar Ida:
Tänkte komma hem till pappsen på lördag och gratta Pipen, men jag jobbar till klockan 14.00, så efter det. Vi tänkte åka till Hälsingland 3-5 aug. Vore kul om vi var där samtidigt.
Kramis från syster