22 november 2013

Det här med julen...

Tycker ju att julen är mysigt egentligen, men det mycket kring julen som också är bökigt och lite jobbigt. Tex så har jag min familj och släkt utspridda så det är omöjligt att hinna vara med alla jag vill vara med. Vill fira med mamma i Stockholm, vill fira med pappa och systrar i Gästrikland, vill fira med mormor och morfar i Dalarna, och förstås med min man och grabbarna och då även med hans familj. Ja det är omöjligt att få det riktigt bra och hinna med allt och alla. I år känner jag iaf att jag vill göra julfint här hemma. Vissa år har jag struntat i det för jag har fått avsmak av all julstress som funnits i den bransch jag varit i många år. Mättad på jul redan i början av december. I år är jag i fas men vet inte än hur vår jul ska firas. Tycker synd om tex mormor och morfar om ingen kommer till dem på julafton. Har ju firat jul hos dem hela min uppväxt. Kanske vore enklast att alla va hos sig och bara hade lite extra fredagsmys typ, fast julaftonsmys! Vi får se helt enkelt! God Jul på er sötisar! Ifall jag missar det sen! ;)
Published with Blogger-droid v2.0.10

2 kommentarer:

Ida sa...

Tänkte precis säga det, bjud in alla till er! Och gör det inte så avancerat utan bara lugnt o mysigt, som vi brukar försöka ha hos pappsen (sen att han går all in sista dagarna innan jul och storhandlar är ju en annan grej... ;)). Julen är ju en tid att umgås o vara tillsammans, inte stressa runt för att "hinna med alla". Kommer verkligen sakna julmyset i år! (Ni kan ju komma till Asien o fira med oss också! :D)
Kramis!

fiamamman sa...

Julen har ju fler dagar än bara julafton.
Om man vill pynta, göra jul hemma hos sig själv som omväxling,så som jag vill i år och fira julafton i lugn och ro. Så kan man åka runt till nära och kära ända fram till nyår: Då blir det inte så stressigt:
Mormor o morfar är helt med på att fira julafton själva och att vi kommer dit på annandag jul.
Det spelar inte så stor del vilken dag man ses, bara man ses.
Puss från mamman!