23 januari 2010

men jösses...


Stallet och insläpp av alla kusar - check!
Powerwalk med doggsen - check!
Powernap - kanske snart...

Ja som jag tydligen får fortsätta säga, så finns det folk till allting. När jag och Hjärtat var ute och promenixade så kom vi med våra hundar kopplade på en cykelväg. Lite längre fram är det en man med rullator och en Jack Russelterrier och en man med en Airedale Terrier som båda är lösa och springer omkring sina hussar som står stilla och pratar. När vi närmar oss med våra hundar så fångar mannen med Airedaleterrien in sin hund, vilket man bör, men den andra mannen står förnöjt och ser på när hans hund rusar fram till oss och våra hundar, och stormskäller. Micro våran rottis bryr sig inte, så den går vidare till Tippan. Vi har nu stannat med våra hundar och väntar på att mannen ska kalla in sin hund, men nej. Hjärtat ropar till mannen att det är läge att kalla in sin hund och koppla den. Till svar får vi bara nej från mannen, som också påtalar att hans hund minsann är snäll. Jo, men du vet ju inget om våra hundar svarar Hjärtat. Mannen nonchalerar vårat önskmål och vi går förbi och går vidare, medans hans hund hänger efter oss en bit på vägen.

Har folk inget sunt förnuft och vett längre?! Tänk om vår rottis nu mot förmodan hade varit en aggresiv hund, en hund som ville försvara sin vän mot denna främling. Kunde se framför mig hur det hade stått i tidningen. "Kamphund attackerade liten oskyldig hund utan förvarning!" Och sen en bild på den "stackars" mannen med rullator. Morr! Inte okej!

3 kommentarer:

Ida sa...

Men herre gud... Människor! Folk borde faktiskt bli lite rädda när micro kommer, så ofta som det står i tidningarna om "farliga" hundar. Skulle varit lite kul om tippan hade hoppat på och bitit ifrån, lite "vad var det vi sa?", fast det är ju inget man önskar ändå!

Johanna sa...

Ja, dom herrarna bor på området där jag bor med min hund + pv.. Örjansgården bor vi. Vi träffar ofta mannen med rullator + JRT, min hund leker med den, men han har noll koll om det kommer andra hundar. Tyvärr! Han verkar inte förstå.. Vet att han fått en stroke och är lite vimsig, men det är ju förjäkligt om det skulle hända något!! (hittade hit via erika sjöös blogg, känner henne genom draghundar osv) :)

Lena sa...

Stackars Micro! Förolämpad! Pussa på Tippis