09 april 2008

köket före & efter...

Här är en del av köket som det såg ut före renoveringen. Golvsockeln har redan rivits undan, och jag kom på att det kanske skulle fotas lite förebilder först, innan vi tog bort allt.
Ovanför överskåpen finns ett dumt utrymme, där det bara samlas massa lort och skräp, man aldrig använder ändå. Skåpluckorna började gå sönder i nederkant och har gulnat med åren.
Tapeten har väl suttit i ca 10 år och har väl varit omodern nästan lika länge... Ett gammalt, men fult klumpigt skåp "prydde" detta hörn av köket. Här har grejorna redan börjat plockas ur sina skåp och gömmor.
I motsvarande hörn stod detta vitrinskåp, vilket iof skulle kunna målas om och göras något med, men jag har tröttnat på det. Bredvid lite byggmaterial mm.
Ännu en bild av köket, här med en massa varor som plockats ur det stora platsbyggda skafferiet, vilket vi rev. Jag visade det tidigare i bloggen och det var alltså inget man kunde gå in i utan bara stort och gömde en massa skräp.

(Ni får ursäkta den otroligt dåliga bildkvalitén. Verkar som kameran har fått spunk, men ni får föreställa er hur det ser ut och kisa lite. *ler*


Här en bild på köket efter renoveringen. Ja det är suddigt... Men till höger stod det gamla klumpiga bruna skåpet. Det gamla köksbordet stod vänt åt andra hållet. Här har vi satt upp vitrinskåp och byggt bänkar på vardera sidor om fönstret. Mellan bänkarna under fönstret ska det byggas en liten soffa. Sen ska det sättas lister och fönsterfoder nu i veckan.
Här ser man den nybyggda köksön på hjul, som lätt går att rulla åt sidan när man vill duka långbord för fler än åtta personer. Köksön agerar numer skafferi. Till höger skymtar kyl och frys i borstat stål. Dom står där det förra skafferiet var byggt. Vi har satt borstat stål ovanför köksbänken istället för kakelet som satt där innan. Hade helst gömt micron i ett skåp, som vi hade förr, men där står hundarnas mattunnor nu. Ska klura på nåt annat ställe.
Tapeten syns dåligt på dessa kassa bilder, men dom är grå med mörkare grått barockmönster, med silverinslag så den skimrar lite i olika vinklar och sken. Köksbord och stolar är inhandlade på Lifestyle.
Eftersom hela köket går i svart, vitt och grått, kan man lätt ha olika färger på gardiner, kuddar och andra textiler och ändra efter årstid. Nu valde jag grönt och rosa. Tulpanbuketten på bordet är från min goa mamma. Hissgardinerna i ljusgrönt är köpta på Kid och den rosa duken är köpt på Hemtex.
Här ser man diskhon. Vi valde en större istället för två som vi hade förut. Blandaren är från FM Mattsson. Här ser man tydligare att fönsterfodren inte är på plats än. Nu är det som sagt mest småpill kvar i köket, men i det stora hela är vi klara. Det ska upp en hylla, lister och fixas med ett skåp ovanför kyl och frys mm. Kom gärna och hälsa på och ta en fika vetja! Kram på er

10 kommentarer:

Stolt Mamma sa...

Vad fint det blev!!!Superfint!!!
Nu kommer ni spendera massor med tid i köket kan jag tro =)
Ha´det bra!KRAM

Anonym sa...

Ååååååå vad fint det blev!!!!
Måste ju komma förbi å kika live nån dag!
KRAMAR!!!

Nutti sa...

Svar Lisi:
Tack så mycket! Ja det blir ju lätt så när man umgås, så hamnar man alltid i köket. Kram Kram

Svar Milla:
Tackar! Ja kom förbi nån dag! Jag ska ju komma till dig oxå. Kramen

Anonym sa...

Wooow vad snyggt!
Ta fler bilder sen!
Kramiz

Nutti sa...

Svar Saija:
Tack snälla! Ja jag får se om kameran vill, annars är det dags för en ny kamera. Kram på dig

ErikaSH sa...

Guu så fiint! Väntar på inbjudan till ett tea-party.. Syms sen! Kram

Stolt Mamma sa...

Åh jag håller med erika. Eftersom jag nu inte kommer få spendera lika mycket tid med er i sommar, så måste vi ju ha en grillfest eller nåt teaparty så vi kan träffas!
Saknar er på jobbet så sjukt mkt!
Kramelikram!

Anonym sa...

Ser fint ut, men vilken dum kamera. Precis när alla är så nyfikna och vill se :P Ska bli spännande att få se det hela IRL. Så det blev ett nytt bord ändå, var det omöjligt att hitta ett 150x150? Kramis

Nutti sa...

Svar Erika:
Ja en liten tebjudning är på sin plats. Ska bara baka scones... Fniss

Svar Lisi:
Ååå det tycker jag vi gör. Samlas och grillar och snacker skit. Puss

Svar Hanna:
Jag gav upp sökandet efter bord i dom måtten. Letade på nätet mm, men är iaf nöjd med det här. Kom snart! Kramen

Svea sa...

Hittar hit via andra och måste kommentera köket! Mio madre, så fint det blev! Ett riktigt uppsving!