19 juni 2011

behagligt tempo...


Tippan spanar på vattnet från bryggan.

Ledig idag och spenderar dagen med Hjärtat. Efter en skön sovmorgon matade vi hundarna och gav oss ut i skogen på en promenad med dem. Vi gjorde ett stopp på vägen dit och käkade brunch. Micro badade när vi kom fram till en sjö, men Tippan nöjde sig med att begrunda spektaklet från torra land. På vägen tillbaka till bilen, tog vi en annan väg och fick gå efter en trafikerad väg en bit, och Tippan gick fot utan koppel hela vägen. Stolt matte, haha! (hade glömt kopplet i bilen).

Vi fortsatte våran dag med att, med bilen besöka några platser där Hjärtat fiskat som pojk, och han beskrev ett ställe som han mindes, men inte riktigt hade kläm på vart det var längre. Jag däremot visst vilket ställe han beskrev, bra med häst för då rider man på dom mest konstiga ställen, och visade vägen dit. Hjärtat och E har fiskat där redan ikväll. =)

Sen åkte vi vidare och besökte tre bilhallar. Det kan va dags att byta bil igen... V70 har hängt med längre än någon anna bil vi haft. Ett litet rekord i sig. Vi ska kika mer nästa vecka. På vägen hem svängde vi in på Jysk och handlade en byrå och en stol till E:s rum. En intressant upplevelse faktiskt, för servicen, eller den bristande servicen och oordning, gjorde mig påmind om varför jag inte handlar möbler där. Två av killarna vid varuutlämningen ignorerade oss och två andra flera ggr och låtsades att dom inte såg oss. Till slut började det bli pinsamt och dom andra som också väntade började skämta med oss om det. När vi till slut fick hjälp, fick vi fel varor, en gick och rökte runt knuten mitt i, en gav oss en trasig kartong där hela botten gått ur, med en halv stol i. Till slut gick jag in på lagret och talade om att stolen nog levererades i två kartonger och vi hade kolli 2 av 2 och att den vi skulle ha var kolli 1 av 2. Det fick vi också till slut, men stod då med två stolar plötsligt. Det är ju inte deras fel att dom satts att jobba i det där kaoset, men Jysk borde se över sina rutiner, för kundernas och dom anställdas skull. Det blir nog IKEA nästa gång.

Nu på kvällen knatade jag och E till thaien här borta och köpte hämtmat. Så gott! Dagen har varit innehållsrik men flutit på i ett behagligt tempo. Fler sådana här dagar tack! Kram på er sötisar
Published with Blogger-droid v1.7.1

1 kommentar:

Ida sa...

Mysig dag! Men vilket kaos på jysk! Här i sandviken har det alltid funkat bra för mig iaf :)

Kramis!